2011-10-31

Orkade oss iväg för att storhandla efter jobb och Pieres träning idag. Vi handlar alltid i vanliga fall på Willys i älvsjö men förra veckan var jag inne en snabbis på Citygross i kungenskurva och kände direkt vilken skillnad på affär. CityGross är fortfarande billigt men otroligt mycket fräschare än Willys så det lär nog bli flera besök dit!

Vi började även prata om att ta tag i det där med tapeter hemma hos oss, så där lagom till att vi snart får veta om vi kanske får någon lägenhet i Älvsjö! Haha! Men men hellre sent än aldrig! Vi har lite olika åsikter men har bestämt att vi ska börja titta och kompromissa så båda känner sig nöjda. Bra och vuxet beslut.

Jag tittade lite nyss och hittade det här som jag fastnade för totalt!





Bilder från http://www.styleroom.se/album/2311

Dags att krypa ner i sängen hos älskling och drömma om tapeter!!

Bakis är bara mitt förnamn!

Fullt ös var det igår och det känns idag kan man lugnt säga! Jag har legat i sängen hela dagen med sprängande huvudvärk, illamående och dessutom har jag fått dra mig till toaletten och spytt två gånger, det tog mig 3 timmar att äta en tallrik med makaroner bara för att jag skulle vara säker på att få behålla maten. Har precis förflyttat mig till soffan och Piere följde med så beställde vi pizza och STOR Coca cola!! 

Jag skulle verkligen behövt the hangover pillow som vi bland annat gav Jeanette i present igår!!


2011-10-28

Här hemma är det full fart! Ställde klockan på 9 och då var det bara upp och hoppa. Klockan 10 sprang jag och Piere ner i tvättstugan och sedan vidare till affären. Tyvärr glömde jag ju det viktigaste, inslagspapper! Så förlåt Jeanette men din present kommer att vara inslaget i julklappspapper!! Haha!
Tillbaka till tvättstugen, pappa ringer och vill byta tillbaka bil så sprang bort till parkeringen, springer hem och gör i ordning frukost, slänger i oss frukosten och springer iväg till tvätten igen. Nu är första gången jag sitter i soffan och faktiskt tar det lugnt, fast egentligen borde jag bestämma vad jag ska ha på mig ikväll eftersom jag ska hinna träna också innan jag gör mig iordning.. Puh! Hektisk dag!

Men så kul vi kommer ha ikväll!! ALL IN!! :D

Kväller!

Puh, vilken dag! 

Nu är det slut på ett kapitel på jobbet i alla fall och bra gick det och vi verkar ha nöjda föräldrar. Nu dimper jag ner i sängen efter en dusch och kollar på Värsta Pojkvänsakademien där dom pratar om tillit! Inget jag behöver oroa mig för angående min älskling i alla fall! <3

2011-10-27 Lååång dag idag

Japp de kan man säga, upp och hoppa redan klockan 5 för att öppna på jobbet 6.45. Klockan 15 ska jag ta bilen och åka ut till pappsen,lämna den där och ta deras BamseBil tillbaka till jobbet och även stänga förskolan. Avslutningsvis då ha förberedelser och föräldramöte! Slut på dagen 20.30.

Då ska jag hem och kolla nästa avsnitt på "Värsta pojkvänsakademin. Haha! Ena stunden skrattar man och andra stunden sitter vi och säger vilka idioter det finns och då känner jag att min älskling kanske inte är så farlig han! Han har ju faktiskt en nästan farligt mysig sida och alla har vi våra brister. Dessutom så kan det ju vara så att det jag ser som en brist på någon kanske nån annan ser som en fördel! :)




2011-10-26 Värsta pojkvänsakademin

Jag sitter och tittar på programmet "Värsta pojkvänsakademin". När tjejerna berättade varför de hade anmält sina pojkvänner dit så lät det inte alls så farligt, typ att dem är lata eller prinsessar tjejen för mycket. 

Saken är att killarna i första avsnittet tror att dom är med i "Sveriges skönaste snubbe" och festar järnet med riktiga tuttlisor och där är typ hälften är otrogna! Fy fan! 


2011-10-24

Jag förstår inte varför jag är så trötter på måndagar!! Jag var super-duper-trött efter jobbet idag men enligt mitt nya motto så är det ba å gört så begav mig i alla fall till gymmet.. Ingen bra ide. Gick på löpbandet 15 minuter och sprang 5 minuter. Sen gick jag och gjorde en ryggövning, en tricepsövning och en bröstövning och sedan satte jag mig bara och väntade i typ 15 minuter på att Core-passet skulle börja så jag kände nått vettigt med att vara på gymmet.. 

Så nej, det är nog inte min grej att träna på måndagar!! Imorgon kör jag på tillsammans med Mickis och jag ska köra STENHÅRT med henne, hon är ju en rookie!! ;)

Visade en bild för Piere som jag hittade på Facebook och jag har nog aldrig fått honom att skratta så mycket så jag bjuder på den här med!! Enjoy!

2011-10-24 Det är ba å gört!

Japp! Det är mitt nya motto! Och jag har ju redan börjat med att söka in på barn- och fritidslinjen.

Denna vecka kommer jag, Mickis och förhoppningsvis Jeanette att träna tillsammans. Vi ska äta nyttigt och träna nyttigt, inga godsaker här inte och ingen slöträning, vi kör bara!

Frukost: 
Lättyoghurt
Havregryn
Lingongrova
Kalkon
Gurka

Idag får jag inte sällskap av de andra tjejerna på gymmet så då kör jag passet Core ikväll med styrketräning innan.

Gustavsson 3tr

Just nu på Tv4!!

Vet ni vad jag har gjort.....

.... Jag har sökt till Komvux! Och denna gång inte bara en lite kurs utan det är hela barn- och fritidsprogrammet! 

Så ja, nu kommer jag jobba och vara student från 9 jan - 23 dec om jag kommer in, men sen kan jag äntligen i alla fall kalla mig utbildad pedagog! Kan ju inte vara sämre än min lillasyster som tar studenten från Barn- och fritidsprogrammet i sommar! :D 

Hoppas bara att jag kommer in! :)

Hösten är allt bra fin!









Här är en förskola som jag tycker ser så mysig ut, speciellt gården. Funderar på att söka jobb här när jag tröttnat på Sandudden! ;)




Bjuder på mig själv också! Haha!

Har nu efter en timmes PW ätit en rejäl frukost, mums! Piere har jag försökt få ur sängen i en timme nu men är lika morgontrött som vanligt... Vid 13 tiden ska vi åka till Vätö och fira min kusin som fyllt 15 år i veckan.

2011-10-23 God morgon!

Igår kväll åkte jag och Piere ut till Vallentuna för att träffa Robban och Millan med barnen, men eftersom klockan hade blivit så mycket så låg barnen självklart och sov. Däremot så va Mimmi och Anton där med sin bebis som skuttade och skrattade och flörtade med oss, en riktig sötnöt!

Nu på morgonen vaknade jag av att solen skiner in genom fönstret och skuttade genast upp för en morgon PW!!
Säkert riktigt kallt ute med blå himmel men det är ba o gört!

2011-10-21 Utbildning

Såg en liten annons på facebook om en barn- och fritidslinje. Jag tänkte bara gå in lite snabbt för att kolla vad det var men sen så såg jag nått jag verkligen fastnade för! Validering. 
Det handlar om att jag som arbetar inom förskolan kan få testa min kunskaper och kommer jag över godkänt i var kurs för sig så blir den betygsatt och jag behöver inte läsa kursen. 
En kvinna skriver: "Jag validerade hela kursen, blev barnskötare och fick högre lön". Nu var ju hon 58 år och hade säkerligen mer erfarenhet än mig men någon kurs kanske jag kan validera, i alla fall testa. :)

Så nu funderar jag starkt på att söka barnskötarprogrammet medan jag väntar på att det ska komma ut en förskollärarlinje på halvfart distans. :)

Nu ska jag återgå till fredagsmiddagen - mannagrynsgrönt!

2011-10-21 Man tager vad man haver

Jag bad Piere igår att köpa yoghurt och mjölk på vägen hem men det glömde han så vårt kylskåp är rätt tomt på frukostvaror förutom lingongrova med kalkon på... Det är inte jag riktigt sugen på att sitta och vräka i mig. 
Sååå jag rotade fram:

1 banan 
2 dl frysta blåbär och hallon 
½ dl havregryn 
1 dl vatten

Detta blandade jag ner i mixer på högsta fart och till slut - en smoothie! 

Precis när jag var klar med smoothien hör jag Piere från sängen: "Emelie! Klockan är HALV SEX!"
Haha Oops!
(Jag måste ha Sveriges sämsta webcam...)

2011-10-20

Torsdag - WOHO!! Det innebär att jag slutar tidigt och kan bege mig hem för att hoppa i träningskläderna!! Men jag gjorde ett snabbt stopp på posten för att hämta ett par höststövlar, kände att mina nya vinterstövlar var lite för varma för att ha redan så det blir super med ett par lite svalare.

Sen iväg till Sats i Älvsjö för ett hårt pass Body Combat. För er som inte vet vad det är, ta en titt på videon nedan. Just nu har Sats en kampanj där alla medlemmar få ta med sig tre kompisar en hel vecka gratis. Ja men det är ju super men idag fick jag även se nackdelen. Det började redan i receptionen. Där står det massa tjejer i åldern ungefär 16 år. Jag lyssande inte men dom stod och verkade irriterade på receptionisten. Jag fortsatte in i omklädningsrummet och dom kom tätt därefter. Den ena tjejen grät för ho hade tappat sitt kort....... Men hallå? 50 kr och du får ett nytt?
Aja, när hon hade lugnat ner sig började dom prata om att dom skulle gå på passet och jag förstod på en gång att det handlade om samma pass som jag skulle på.. Tänkte inte så mycket mer förrän jag träffade på dom inne i lokalen. Dom började med att ställa sig i en klunga och fnittra precis framför mig. När vi skulle sätta igång så ställde dom upp sig på rad med typ 20 cm mellan varandra och en stod då kanske 50 cm från.. Jo men vill hon bli sparkad så var så god! Men men när allt kom igång så hamnar allihopa på bättre ställen. Men då började dom prata med varandra, fjanta sig, fnissa, gå i iväg till sina telefoner mitt i passet och jag såg på passledaren att han var inte heller speciellt glad. Till sist så gick dom efter typ 15 minuter inne på passet av 60 minuter. SKÖNT!!

Då kunde jag äntligen ta och koncentrera mig ordentligt! Lite för ordentligt, kom på mig själv flera gånger att glömma andas typ, OOPS! :D


Grey's anatomy

Enda timmen i veckan som jag verkligen tittar på tv, onsdagar mellan 21.00-22.00!



Jag måste även visa min nya kärlek!! Jag bara ÄLSKAR dom!! Dom sitter som en SCMÄÄÄCK!


2011-10-19 Syndat!

Oj vad jag har syndat idag!

Igår tänkte jag att jag ätit alldeles för mycket snask de senaste veckorna fastän jag inte bör göra det. Så på vägen hem från avdelningsmötet bestämde jag mig för att bli bättre igen!
MEN! Jag kom inte mer än till jobbet så fanns där chokladbollar och vid lunchrasten fanns det prinsesstårta och sen så kom jag hem och nu är Pieres mamma här och hon hade med sig chokladkaka!! Åh så gott! Såklart att jag åt massor!

Jag får nog börja om med detta typ nästa vecka, då jag, Jeanette och Mickis ska träna ihop. Dom tränar inte på gym nu så jag ska pressa dom tills dom inte kan röra sig längre!! :D

2011-10-19

Igår var en vanlig dag på jobbet. Vi promenerade iväg till skogen med alla barnen för lite äventyr. Efter att vi ätit matsäck så sa många barn att de frös och då kom jag på att det blåste ju en hel del. Jag sprang iväg och började ropa: "Jag blåser bort!! Jag måste hålla fast mig i trädet!!!" och sprang sedan runt och kramade massa träd och många barn hängde på.


Efter jobbet åkte jag direkt hem till min mamma där hon och kollegorna väntade och sedan var det planering i hela 4½ timme som gällde, PUH! Det finns SÅ mycket att prata om hur man kan arbete i en barngrupp!
Klockan blev hela 22 innan vi kom därifrån så det var bara www.hemochsova.nu!!
Idag ska jag få hämta ut 2 av 3 paket på posten, om inte det tredje hinner komma under dagen! WIIE!

Jeanette 25 år!!

Stort grattis på födelsedagen Januttan!!
Du är nu närmare 30 än 20 och dessutom är du halvvägs till 50! GRATTIS!

2011-10-18 God morgon!

Här sitter jag och äter frukost och funderar på hur mysig hösten egentligen är.. 
Tänk er en höstdag full av färgglada löv på träden, blå himmel och solsken och dessutom är det kyligt i luften men solen värmer på kinderna. Ute får man gosa in sig i en tjockare jacka och en mysig halsduk...
Och framåt kvällen kommer mörkret och man kryper upp i soffan under en filt framför en mysig serie på tvn, myskläder på och massa ljus tända!

Kan det bli mer mysigt??

2011-10-17

Så där ja! Nu är jag igång igen. Gammal blogg med ny outfit, woho!!
Får se hur länge jag blir kvar denna gång men jag ska försöka i alla fall.
Idag drog jag till drop-in på UM efter jobbet, stressade iväg för att jag visste att jag behövde hinna med en viss färja senast för att hinna till Core-passet på Sats. Självfallet var det LÅNG kö och alla små fjortisar hade tydligen väldigt mycket att prata om och vissa personer tog med sig vännerna in på toaletten för ett pissprov och då tog det 10 minuter extra... 
Jag tror till och med att en kille trängde sig! Han tog ingen nummerlapp och när en anna kille gick ut ur rummet lämnade han dörren öppen, då säger en annan kille: "Ska jag komma in eller?". Ja de va ju kul. 
Till slut, efter 1 timme, var det i alla fall min tur och när jag sedan kom därifrån fanns det en gnutta hopp om att hinna, bara inte Sats skulle släppa min biljett, vilket dom gör 10 minuter innan passet börjar. Jag var framme vid receptionen 7 minuter innan passet och olyckligtvis hade dom självfallet säppt biljetten!
Arg som jag var, tog jag mig en rumpa på gymmet iaf. En 10 minuter på löpbandet och en genomgång av hela ryggen. Klarade dessutom 10 armhävningar ståendes på fötterna, det är stort rekord för mig!! Woho!!
God Natt!!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!